0212 400 04 40
info@setcall.com.tr

Çağrı Merkezi Yazılımı – Gelen ve Giden Çağrılarınızı Yönetin

  • Home
  • Blog
  • Çağrı Merkezi Yazılımı – Gelen ve Giden Çağrılarınızı Yönetin
Çağrı Merkezi Yazılımı – Gelen ve Giden Çağrılarınızı Yönetin - Set Call Blog Makaleleri
15 Aralık 2021

Çağrı Merkezi Yazılımı

Gelen ve Giden Çağrılarınızı Yönetin

 

Çağrı Merkezi Yazılımı, işletmenize gelen ve giden tüm çağrılarınızı başka bir sisteme ihtiyaç duymadan yönetebileceğiniz bir sistemdir. Bu sistem işletmeler tarafından çağrı hacmini yönetmek ve kontrol altında tutmak için kullanılmaktadır. Çağrı merkezi yazılımı, aramaları belirlenen parametrelere göre yönlendirir. İşletmenizin gelen ve giden aramaları etkin bir şekilde yönetmesini sağlar.

Aramalar, sistemde özetlenen arama özelliklerine ve parametrelerine göre akıllıca yönlendirilir. Bunlar, arama kuyruğu, IVR menüleri ve arama grupları gibi öğeleri içerir. Çağrı dağıtımı, becerilere dayalı yönlendirme kullanılarak veya çağrının saatine, tarihine veya yerine göre gerçekleştirilebilir. 

Çeşitli arama özellikleri, arayana özelleştirilmiş bir deneyim sunarak bir işletmeyle nasıl iletişim kuracağını seçmesine olanak tanır. Ayrıca bu özellikler, zaman alan görevlere harcanan zamanı azaltarak aracı işleme verimliliğini en üst düzeye çıkarır.

Arayanların belirli bir kişiye yeniden yönlendirilmesini veya arayan kişiye beklemelerine gerek kalmadan mesaj bırakma şansı vermek ister misiniz? Müşteriniz bir aramanın cevaplanmasını beklerken çevrimiçi müzik sunmak ister misiniz? Böylece çağrı merkezi hizmetleri için belirli bir zeminde özel uygulamalar olduğunu göreceksiniz. Çağrı merkezi ihtiyaçlarınız için bize  başvurabilirsiniz.

Çağrı Merkezi İhtiyaçlarınız İçin Hemen  Arayın  . – 0212 400 04 40 “

Çağrı Merkezi Yazılımında nelere dikkat etmeniz gerektiğini öğrenin:

IVR

Sesli Yanıt Sistemleri, iş dünyasında yaygın olarak kullanılan teknolojilerden biridir. Firmaların takip ettiği geniş bir hizmet yelpazesini telefon üzerinden iletmek, B2C ve B2B uygulamaları için geniş bir kullanım yelpazesi sunmaktadır. Anketler, olası satış yaratma, hesap sorgulama sistemleri, ürün siparişi ve uygulaması, saha çalışanı raporlaması, kredi kartı işlemleri ve diğer birçok iş uygulamasını içerir. Mükemmel planlanmış IVR sistemleri, işletme maliyetlerini önemli ölçüde azaltabilir ve kuruluşların hem çalışanlarına hem de müşterilerine yardımcı olmalarına olanak sağlar.

Çağrı Merkezi Kuyrukları

Çağrı kuyruklarında bulunarak, çağrıları kimin yönettiğini ve çağrıları almak için kimin hazır bulunduğunu kolayca bulabilir ve aracılarınızın verimliliğini artırabilirsiniz. Telefon görüşmelerinden fazlasını yönettikleri için, diğerlerinin yanı sıra aramaları, sohbeti ve e-postayı yönetmenize izin veren bir sistem isteyeceksiniz.

Çağrı Raporlama

Çağrı raporlama, çağrı hacmine ilişkin grafikleri ve istatistikleri bulmak için faydalıdır. Ayrıca diğerlerinin yanı sıra arama performansı, ortalama bekleme sürelerini ve ortalama görüşme sürelerini de içerir. Mesai saatleri dışında aramaları nasıl yönlendireceğinizi anlamanıza olanak tanır. Verilerin oluşması ile ticaretinizi etkileyen hareketleri kontrol edebileceksiniz. Daha iyi düzeltmelerle ileriye bakmanıza ve işlerinizi mükemmel bir şekilde tamamlamanıza olanak sağlayacaktır.

Arama kaydı

Günlük olarak çok sayıda arama alıyorsanız, aramaların kayıtlarının olması oldukça önemlidir. Çağrıları kaydetme becerisine sahip olmak, çağrı merkezlerinin müşteri karar durumlarında ve eğitim sırasında çağrıları konumlandırmasına olanak tanır. Kaliteli bir çağrı merkezi çözümü aramaları kaydetme özelliği ile birlikte gelir. Bir programa ve hatta bir dizi kurala bağlı olarak hem otomatik hem de manuel olarak çalışır.

Otomatik Çağrı Dağıtıcı (ACD)

Bir çağrı merkezi telefon sisteminde, arayanlar, aramayı yaptıkları sıraya göre bir hatta yerleştirilir. Bundan sonra, arama kuyrukları doğru temsilciye atanır. Burada, bir Otomatik Çağrı Dağıtıcısı (ACD), her çağrıyı kesin çağrı sıralarına yönlendirmek yerine bir öncelik düzeyi atayarak çağrıların dağıtımını yönetir. ACD'ler, çağrının önceliğine karar vermek için sıra, aciliyet, önem ve daha fazlasını içeren farklı faktörlerden yararlanır. Bu tür faktörler sonucunda çağrı merkezinin performansına göre değişebilen daha iyi bir kuyruk stratejisinin bir parçası olarak hizmet eder.

Çağrı Merkezi Durum Göstergeleri (Dashboard)

Herhangi bir boyuttaki bir çağrı merkezini idare etmenin önemli bir perspektifi, çağrı merkezi üyelerinin gerçek zamanlı durumunu kontrol edebilmenin önemidir. Tüm ekibin, kişilerin telefonda olup olmadıklarını bilmesi önemlidir. Zamandan tasarruf etmenin benzersiz yollarından biridir ve çağrı merkezi ekibini bir bütün olarak oldukça verimli hale getirir. Çağrı merkezi uygulaması, her üyenin kendi varlığını belirlemesine, giriş yapmasına ve hatta bir kuyruktan çıkış yapmasına, ne zaman geri dönecekleri hakkında bir not bırakmasına izin vermelidir.

Entegre Sohbet

Müşteri hizmetleri sohbeti gibi, çağrı merkezi yazılımının entegre sohbeti de ekip üyeleri ve yöneticiler arasındaki dahili iletişime izin verir. Yöneticiler ve çalışanlar birbirleriyle bir şeyler paylaşmak istediklerinde üçüncü taraf sohbet hizmetleri gereksinimini ortadan kaldırır.

Sesli Posta Yönetimi

Çağrı merkezlerinde işler oldukça telaşlı hale gelebilir. Bir süre, her aramayı cevaplamak zahmetli hale gelir. Çağrı merkezi yazılımının daha iyi bir özelliği, sesli mesajları düzenli olarak e-postaya gönderme özelliğidir. E-postaları doğrudan mobil cihazınızdan veya masaüstünüzden kontrol etmeyi kolaylaştırır, bu da ayrıca müşteri operasyonlarını ve deneyimini kolaylaştırır.

“ Sesli Postaları e-posta olarak gönderme özellikleri için - IP Santral sistemimiz size daha fazla yardımcı olacaktır. 

Çağrı Merkezi Eğitim Araçları

Çağrı merkezi temsilcilerinden oluşan bir ekiple çalıştığınızda, bir temsilciden diğerine güvenilir bir hizmet düzeyi sağlamak çok önemli hale gelir. Bu süreçte, çağrı merkezi yazılımının dinleme, fısıldama ve araya girme gibi farklı eğitim araçlarıyla çalıştığını doğrulamak isteyeceksiniz. Bu özellikler, daha iyi müşteri deneyimleri için aramaları izlemenize, üçüncü taraf deneme sürümü olmayan aramalardayken yöneticinize yorumlar oluşturmanıza veya hem arayana hem de temsilciye yardımcı olmak için bir aramaya katılmanıza olanak tanır.